Service en betrouwbaarheid zijn onze kenmerken!

printen Text size

TANKVIEWER

Het inspecteren van tanks was jarenlang een gevaarlijk karwei. Na het leegmaken van de opslagtank, daalde een inspecteur via een nauw mangat af in de opslagruimte. Het is er glad, donker en er kunnen nog gevaarlijke dampen hangen. Tanktechniek en ID-TEC hebben een inspectierobot uitgevonden die dit gevaarlijke werk vervangt. De tankviewer maakt het betreden van tanks en/of leidingen (met een diameter of toegang van 100mm en groter) mogelijk.

Mobiele Control Unit

In de mobiele control unit wordt de robot aangestuurd. Voor het aansturen van het hele systeem is de software op maat geschreven. Deze software maakt communicatie met de inspectierobot. Via een touchscreen tablet en twee joysticks kan de inspecteur de robot besturen. Alle beelden worden live bekeken door de inspecteur en opgenomen op DVD. Dit maakt de keuring via robot betrouwbaarder doordat de beelden worden opgeslagen op video en altijd terug bekeken kunnen worden.

Kabel

Een operator stuurt de robot aan via een snoer van maximaal dertig meter. Snoer is eigenlijk een te simpele benaming voor de kabelboom met de daarin verzamelde techniek. Twee aders voor de voeding van de traploze elektromotor en LED-verlichting, een waterslang voor de contactvloeistof van de ultrasoonmeter, alle communicatievezels voor besturing en beeld.

Magnetische wielen

De wielen van de robot zijn magnetisch waardoor de inspectierobot zich vastklemt aan de wand. Tevens beschikken de wieltjes over profiel in de banden waardoor deze grip heeft.

Fisheye camera

Fisheye camera met extra LED-verlichting via stikstof overdruksysteem en bewaking. Resolutie 576I; met objectief hoek van 200 graden.

Wanddikte- en putcorrosiemeting

Wanddikte- en putcorrosie meter. Door ter hoogte van de aangetroffen degradatie met de robot de diepte en de wanddikte te bepalen, kan er een uitspraak worden gedaan omtrent de aard en de omvang.

HOE WERKT HET

De inspectierobot rijdt vanaf de bodem via de wanden omhoog om de tank te controleren op aanwezigheid van putcorrosie. Door ter hoogte van de aangetroffen degradatie met de robot de diepte en de wanddikte te bepalen, kan er een uitspraak worden gedaan omtrent de aard en de omvang. Op grond van deze werkwijze wordt er naar een gelijkwaardig inspectieresultaat gestreefd ten opzichte van een traditionele inwendige inspectie. De camera van Tanknology kan aanvullend ingezet worden als overzichtsbeeld.

KEURINGSPROGRAMMA

De robot is voor diverse toepassingen en markten in te zetten. Op basis van een op maat gemaakt plan van aanpak (veelal volgens bedrijfsvergunning), bekijkt Tanktechniek welke stappen er genomen moeten worden om een efficiƫnt keuringsprogramma op te stellen. Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem contact met ons op.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

De opbouw bestaat uit een aandrijving met twee motoren waardoor traploos voor- en achteruit rijden mogelijk is. De behuizing van de robot zal via een gecontroleerde massa verbinding door de kabel aan de buitenkant van de tank gemonteerd worden waardoor de kans op overspringen van statische lading minimaal zal zijn. De belangrijkste punten die de robot inspecteert zijn wanddikte, putcorrosie en de dikte van de coating.

Control unit
Extra verlichting EV100
Fisheye Camera CF60T1
Rijwerk
Ultrasoon wanddikte meter 2x Olympus transponder