Service en betrouwbaarheid zijn onze kenmerken!

printen Text size

Werkzaamheden - Inspectie Waterbassins

ROV INSPECTIES van waterbassins (tanks)

 

In verband met slechte toegankelijke of duikgevaarlijke locaties is de inzet van een R.O.V. (onderwaterrobot) wenselijk, deze kan altijd ingezet kan worden voor camera-inspecties onder de waterlijn, bassins en in (sprinkler)tanks.

 

De ROV beschikt standaard over een HDD camera en verlichting en kan op verzoek worden voorzien van een grijper, ultrasoon diktemeter, etc. Klik hier voor een demonstratie van de mogelijkheden!

 

U kunt zelf meekijken met de (onafhankelijk) inspecteur en de controller, zodat u een eigen beeld kan schetsen van de staat waarin de installatie zich bevindt, welke wordt vastgelegd in de diverse rapportages.

 

Het opereren met een ROV scheelt mankracht en bovendien vinden er geen werkzaamheden conform de procedure “werken in besloten ruimtes“ plaats.

Een bekende toepassing van een ROV is het uitvoeren van video-inspecties in rein watertanks en -kelders, maar ook voeren wij inspecties uit conform het TB67b protocol voor sprinkler tanks (welke dan niet uit gebruik hoeven).

 

Door middel van de overzichtscamera houden wij ten aller tijde de locaties van de ROV in de gaten.

Ook voor het reinigen van de watertanks beschikken wij over een zuigrobot welke het sediment kan opzuigen en afvoeren. Er is ook een video beschikbaar die dit duidelijk laat zien. Klik hier voor de video.

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door ons inspectievoertuig welke geheel hiervoor is uitgerust.