Service en betrouwbaarheid zijn onze kenmerken!

printen Text size

Scios 7c keuringen

Certificering SCIOS scope 7c

Alltech Fluids Solutions B.V. is nu gecertificeerd om SCIOS 7c inspecties uit te voeren! Deze inspectie geldt voor brandstoftoevoerleidingen vanaf de tank tot aan de verwarmings- of stookinstallatie.

Alltech Fluids Solutions B.V. is hiermee het eerste installatiebedrijf in Nederland die deze inspecties uit mag voeren.

 

Omdat inspecties aan brandstofleidingen geheel afwijken van inspecties aan stooktoestellen en hun afvoersystemen, bestaat hiervoor een aparte scope in de SCIOS-regeling, namelijk scope 7 (brandstoftoevoerleidingen).

De scope is afgeleid van normen die vanuit de BRL-K903/08 en het Bouwbesluit zijn aangewezen.

 

Wij zij gecertificeerd om de EBI (Eerste Bijzondere Inspectie) en PI (Periodieke Inspectie) uit te voeren. Wanneer een nieuwe installatie wordt opgeleverd of wanneer nooit eerder een inspectie heeft plaatsgevonden, moet een “Eerste Bijzondere Inspectie (EBI)” worden uitgevoerd. De eigenaar van dergelijke stookinstallatie is volgens wetgeving verplicht deze inspectie te laten uitvoeren. Elke volgende twee jaar moet de “Periodieke Inspectie (PI)”  worden uitgevoerd. Hierbij wordt gecontroleerd of de installatie nog voldoet aan de normen die in de EBI zijn vastgelegd. Als de installatie is goedgekeurd wordt een “Verklaring van inspectie” afgegeven.

Over SCIOS

De Stichting Certificering Inspectie en Onderhoud van Stookinstallaties (SCIOS) is een toezichthoudende instantie voor keuring van stookinstallaties. In Nederland geldt een keuringsplicht voor stookinstallaties met een vermogen van meer dan 100 kilowatt. Deze keuringen of inspecties worden gecoördineerd door de SCIOS. Bedrijven en hun medewerkers die onderhoud of inspecties uitvoeren aan deze installaties moeten door de SCIOS gecertificeerd zijn.
 

   
Vraag nu vrijblijvend een offerte aan voor onze scherpe tarieven of neem contact met ons op voor meer informatie.

 

 

     

 

Klik hier voor een PDF-versie van dit certificaat (opent in een nieuw venster/tabblad).