Service en betrouwbaarheid zijn onze kenmerken!

printen Text size
« Terug naar nieuwsoverzicht

Tanktechniek officieel distributeur Nanovapor

Tanktechniek officieel distributeur Nanovapor
Pagina tools
NIEUWS- 28 Januari 2016 - 10:59 Tanktechniek

Nanovapor; gasvrij werken

Tanktechniek is nu officieel distributeur geworden van NanoVapor™, een wereldleider in damponderdrukking technologie, gevestigd in Texas USA. Tanktechniek en NanoVapor werken samen om een gevaarlijke omgeving veiliger te maken.

 

Het damponderdrukkingssysteem (Vapor Suppression System, VSS) van NanoVapor, is ontworpen om de concentratie brandstofdamp in een afgesloten ruimte, zoals een brandstoftank, snel te reduceren naar een veilig niveau voor onderhoud of inspectie. TankSafeTM, een beschermd chemisch product van NanoVapor dat door het VSS wordt gebruikt, is milieuvriendelijk. Het is niet-toxisch, niet-corrosief voor metaal en veilig voor mensen, flora en fauna.

 

Nanovapor verbetert de veiligheid bij tankonderhoud en vermindert de emissie van schadelijke brandstofdamp. Dit zorgt voor een gezonder en veiliger werkklimaat. Een ander pluspunt van Nanovapor is een drastische reductie van de tijd die nodig is om de veilige concentratieniveaus brandstofdamp te bereiken voor tankbetreding. Nanovapor biedt een alternatief voor de standaardmethoden om een tank 'gasvrij' te maken.  Proeven met NanoVapor ™ hebben aangetoond dat de Lower Explosive Limit (LEL) aanzienlijk gereduceerd wordt. NanoVapor ™ is milieuvriendelijk en tast de brandstof niet aan.

 

De afgelopen maanden heeft Tanktechniek nauw samengewerkt met NanoVapor om deze technologie te ontwikkelen voor de brandstof downstream-markten met bijzondere aandacht voor tankstations, spoor, marine en terminal operaties.


NanoVapor is voor Tanktechniek een aanvulling op het brede portfolio voor innovatieve oplossingen.

 

Gasvrij werken nanovapor

 

 

Lees ook